Mä olen kyllä maailman surkein bloginpitäjä, kun en edes muista tämän olemassaoloa :)

Sohvin olemus keveni tässä viikonlopun aikana, kun lainasin furminaattorin ja vetelin pohjavillat pois. Pariin otteeseen istuin tunnin nurmikolla projektin parissa, eikä ne villat vieläkään täysin lähteneet. Ainakin takapäässä on vielä irtokarvaa ja housut ei vielä lähde. Tilasin kuitenkin tuon huippuhyvän vempaimen myös itselleni, joten parin viikon sisään uusintakäsittely ja kesälook on valmis.

Eilen ja tänään oon seuraillut Suoknuutin Jaakon agilitykoulutusta ristiriitaisin miettein. Koulutus ajatuksella "kaveria ei huijata" on semmoinen juttu, minkä haluan kyllä ottaa myös omaksi filosofiaksi agissa. Eli ihan sama miten sen tekee, mutta koiran tulee tietää tullessaan edelliseltä esteeltä mihin se suuntaa seuraavaksi. Kyllähän tästä ennakoivasta ohjauksesta on tullut käsitystä jo Leinon Jennin ja Janitan kursseilla, mutta palaset päässä loksahtelee kohdilleen hiljalleen. Tämä ottaa tovin :). Aikaa omaan treenaamiseen löytyis kun kesällä on "vaan töissä", mutta mistä treenimahdollisuus!?

Hyvästä koulutuksesta motivoituneena tein äsken pari onnistunutta häiriötreeniä. Ekaks treenailin paikallaolosta vapautusta. Alkuun häiriönä oli vaan kävely pois, siitä sitten kaiken näköistä käden heiluttelua, hölkkää ja pomppimista. Ja Sohvi pysyi erittäin hyvin. Vapaa-käskyllä aina liikenteeseen. Lopussa pystyin juoksemaan Sohvin ohi ohjauskäsi ylhäällä agilitytyyliin ja hyvin pysyi. Tietty S myös lähti alkuun pahimmissa kädellä nykimisissä, mutta mielestäni just sopivalla prosentilla sain jutut onnistumaan. Harjoitukset jatkukoon ja lelun heitot sun muut pahemmat häiriköinnit otetaan seuraavaksi mukaan. 

Samalla ajatuksella tein häiriötä myös kaivonkannella pinta-käskyn alla (kotipihan "kontaktipinta"). Helpot häiriöt onnistui, ohijuoksu ei (tai onnistui ehkä kerran viidestä), joten täytyy nyt jatkaa hitaasti häiriötä vaikeuttaen.

Motivaatio löytyi taas, kun tietää vähän enemmän miten treenata fiksusti. Ei olisi mahdottomuus rakennella itselle kuutta aidan siivekettä rimoineen ja iskeä niitä milloin mihinkin. Kolmellakin hypyllä tekee jo paljon. Täytyy tosissaan hakea joku viikonloppu aidanrakennusaineksia ja tehdä itselleen opetusmateriaalia :).