Jospa kirjoittaisin tännekin lyhyesti kuulumisia täältä Phuketin saaren pikkukaupungista Kathusta. Puoliväliä mennään täällä vaihdossa! Aika menee uskomattomalla vauhdilla, ja kotiinpaluuseen tuntuu olevan lyhyt aika.

Sohvi asustaa tällä hetkellä Oulussa mun veljen&ytyttöystävänsä luona, ja siellä pärjäillään kuulemma hyvin, sekä ihmiset että koira. Pari viikkoa sitten sain  kuvia, joissa se rymyää lumihangessa. Kummallista ajatella edes lunta, koska täällä alle 30 asteen lämpötilat on harvinaisia. Eiköhän se sitten reippaan kuukauden päästä taas käy selväksi mitä lumi ja kylmyys on :).

Koulua ei ole mitenkään liian rankasti, pääasiassa kolme kertaa viikossa täytyy vetää koulupuku päälle. Opiskelen thai languagea ja thai food preparationia. "Arkeen" kuuluu loikoilua palmun alla, snorklailua, merivedessä lillumista, surffaustreeniä, skootterilla kiitämistä paikasta toiseen ja kaikin puolin hyvin yhteisöllistä elämää muiden vaihtareitten kanssa. Alussa heitettiin muutaman päivän reissu Bangkokiin ja lisäksi olen käynyt tsekkaamassa Phi Phin, Raya Yain ja Coralin saaret tässä lähellä. Rayalla käytiin sukeltamassa, hieno kokemus sekin! Tulevana viikonloppuna tehdään reppureissu Krabille paikallisbussilla.

Kaikkiaan tämä maa on todella edullinen, jos ei valitse hienointa paikkaa, ravintolaruoka irtoaa alle eurosta kolmeen euroon. Olut kustantaa euron verran. Leffakäynti maksaa 100 bahtia eli pari euroa. Elokuvateattereissa on suomalaisen näkökulmasta "hieman" koominen tapa näyttää alkuun parin minuutin pätkä kuninkaan nuoruudesta. Se katsotaan kunnioittavasti seisten. Eiköhän olisi aika kuvata Halosestakin vastaava pätkä?!

Skootterit vuokrattiin viime viikolla, oikeastaan hyvä ettei aiemmin, koska paikalliseen vasemmanpuoleiseen liikenteeseen oli kohtuullisen hyvä totuttautua ensin muiden kyydissä. Skootteri on kuitenkin se kulkuväline, jota paikalliset käyttävät, enkä yhtään ihmettele, pääseehän sillä erittäin kätevästi ja nopeasti paikasta toiseen. Skootterin kanssa tuli todettua, että poliisi ei ole täällä ihan samassa asemassa kuin Suomessa. Olin jättänyt moponi illalla Karon-beachille, ja aamulla totesin että tiellä oli vuoropysäköinti, skootteri tönötti yksinään omalla puolellaan poliisin lukitsemana. Soitin paikalliselle kaverille, joka kiidätti (sananmukaisesti, huh) mut liikennepoliisille. Poliisisetä pyysi 500 bahtin sakkoa, mutta kaverini Kung väitti kivenkovaan että meillä on vaan kolme. Tämä passasi poliisille, ja pyörä oli avattu kun päästiin takaisin sen luokse. Ei juuri ole tullut mieleen tinkiä sakoista Suomessa :D.

Viihdyn kokonaisuudessaan oikein mainiosti, välillä koiraikävä iskee ja tekisi mieli mennä rapsuttamaan ensimmäistä kapista kulkupiskiä joka tulee vastaan. Koitan toistaiseksi hillitä itseni...

Palailen blogin pariin taas suomessa, ehkä vähän enemmän taas koirajuttujen merkeissä. Jos jotakuta kiinnostaa, kirjoitetaan kämppiksen kanssa vaihtoblogia osoitteessa http://evejamariaphuketissa.blogspot.com