Loma Cool. Nyt kun aikaa on, niin päätin toteuttaa pitkään mietinnässä olleen pyöräreissun Jkl-Nurmo. Kivaa oli, 205km mittarissa ja kipiät kintut, ei koirablogissa siitä sen enempää Kieli ulkona.


Eilen pääsin juoksentelemaan Meerin Piitun kanssa agilityradalle. Aluksi käskytin sitä liikaa, eihän Piitu semmoista kaipaa :). Lopuksi alkoi kulkea jo ihan kivasti, kun tajusin pysyä hiljaa ja jopa vähän ennakoida. Yksi uusi ohjauskuviokin tuli taas opittua: niisto-sokkari. Helppoo harjotella kun on koira joka taipuu kepeästi ohjaukseen! Vaikka se oli kauhian kivaa mennä osaavan koiran kanssa, niin olen varma, että Piitu tekisi kaikkein mieluiten töitä oman ihmisensä kanssa. Kiitti joka tapauksessa Meerille tästä, tuollainen on niin opettavaista kun pohditaan yhdessä juttuja ja keskitytään yhteen koiraan kerrallaan.

Sohvin kanssa treenattiin tänään kotona paikallapysymistä ja käytiin epävirallisissa treenaamassa vieraita esteitä. Kotona istutin sen aidan taakse ja menin toiselle puolelle heittelemään leluja. "Vapaa"-käskyllä aina lupa liikkua. Se kesti tosi hyvin noi leluhäiriöt paikallaan pysyen, jossain vaiheessa tuli mieleen että on tämä pöljä harrastus, mahtaa näyttää fiksulta naapurien silmään ;).

Lähdin kisoihin oikeastaan sen takia, että saisin palauttaa karkaavan koiran lähtöön. Tätä treenausta ei tuomari sallinut, joten otettiin lähdöt lentävinä.Tiedän että se karkaisi kisatilanteessa, enkä halua enää vahvistaa sitä.

Kauhavan pienissä epävirallisissa oli oikein kivaa, Sohvi pinkoi vauhdilla ja irtosi mukavasti. Tehtiin ykkösissä "varsinainen startti" ja mölleissä + kakkos-kolmosissa lisästartit. Tajusin vasta radalla, että onpas hyödyllistä käydä hankkimassa kokemusta myös vierailta esteiltä. Koiruus kauhistui mölleissä totuttua rämisevämpää puomia ja meinasi pakittaa pois sieltä. Se mentiin onneksi kahdesti, joten pääsin myös palkkaamaan kahdesti. Jälkimmäisillä radoilla räminä olikin sitten Sohville ihan ok. Samoin vieraan seuran massiiviseen renkaaseen Sohvi suhtautui ykkösissä sillain "mikä hiivatti se tuo on", räksytti ja kiersi. Siitä parit kiellot. Vikalla radalla rengaskin meni jo hyvin, leikkasin jopa sen takana. Kokonaisuutena oikein hyödyllistä kisatilanteen treenausta, mielenkiintoista huomata, ettei göötti hyydy vielä kolmannellekaan pitkälle radalle mentäessä vaan itse asiassa kuumuu (ja sitä myötä irtoaa) yhä enemmän ja enemmän. Voitettiin kai mini-ykköset (kaikista kahdesta osallistujasta, joista toinen hylättiin). Saatiin palkinnoksi pari putelia koirashampoota. Sohvi ei käytä, tahtooko joku?

Tämä vuodatus on omituinen, teksti on tavallista tiiviimpää, enkä osaa muokata sitä normaaliksi...